Hallitus

Puheenjohtaja Tomi Taipale

tomi_taipaleTomi on teollisuusyrittäjä, pienviljelijä ja sijoittaja. Hän on teollisuusyrittäjänä Kaarjoki Oy:ssä ja Mecsalo Oy:ssä. Tomi on myös alkuvaiheen sijoittaja ja osakas Vana Capital & Ventures -yhtiössä. Hänen vastuullaan on tukea parhaan mukaan Vana Capital & Venturesin African Wild Silkin kehittämistä ja kasvua painottaen erityisesti maatilatoimintaan, tuotantoon, rahoitukseen ja myyntiin liittyvissä asioissa.

Tomi on ollut teollisuus- ja teknologiayrittäjänä yli 10 vuotta. Hän toimii aktiivisesti yrityksissään Kaarjoki Oy (kone- ja metallipajayritys) ja Mecsalo Oy (hienomekaniikka- ja nanoteknologiatuotteet). Tomi on myös sijoittajana Cosmo Nordic AB:ssa ja Proper Oy:ssä. Hänen erikoisosaamistaan ovat teollisuustuotanto ja tuotteet, myynti, investoinnit, rahoitus ja työnantajien yhteiskuntasuhteet.

Tomi on suorittanut VTM (taloustiede) tutkinnon Joensuun yliopistossa. Hänen harrastuksiaan ovat Turun työnantajain yhdistyksen puheenjohtajuus ja toiminta, pienviljely, purjehdus ja ikämiesten jääkiekko. Tomi on nuorkauppakamarin senaattori. Hän on myös Paimion Hakan johtokunnan jasen. Tomin intohimona ja lähellä sydäntä on juniorijalkapallo.

Jäsen Hannu Kaila

hannu_kaila

Hannu on sarjayrittäjä internet-teknologioiden ja ohjelmistotuotteiden saralla sekä alkuvaiheen yrityksiin sijoittaja. Hän toimii CIO -tehtävässä globaalissa DFC-konsernissa. Hannu on myös alkuvaiheen sijoittaja ja osakas Vana Capital & Ventures -yhtiössä.

Hannulla on internet-teknologioiden ja ohjelmistotuoteyrittäjyyden kokemusta yli 15 vuoden ajalta. Hän aloitti yrittäjän uransa 1999 G5 Digital Design Oy:ssä. Tämän jälkeen Hannu on työskennellyt mm. Satama Interactive Oy:ssä, Trainers House Oy:ssä, Risicum Oyj:ssä sekä Dollar Financial LTD:ssä business- ja teknologiajohdon tehtävissä ja lisäksi yrittäjänä mm. Innova Digital Oy:ssä.

Hannu on suorittanut DI-tutkinnon (prosessiteknologia ja ohjelmistokehitys) Åbo Akademi yliopistossa. Hänen harrastuksinaan ovat kesämökin rakennuspuuhat, Turun saaristosta nauttiminen ja erilaiset urheilulajit kuten pyöräily ja salibändy.

Jäsen Teemu Konttinen

teemu-konttinen-2Teemu on korkealuokkaisten design-korujen, kellojen ja timanttikorualan yrittäjä sekä sijoittaja. Teemu on osakas Vana Capital & Venturesissa. Hän toimii toimitusjohtajana African Wild Silk Oy:ssä ollen vastuussa yhtiön kehittämisestä ja kasvusta. Teemun vastuulla on myös tukea ja auttaa Vana C&V:n kohdeyhtiöiden kansainvälisten myyntikanavien, myynnin ja brändien kehittämisessä.

Teemu on ollut yrittäjänä koru-, kello- ja timanttikorujen perheyrityksissä yli 20 vuotta. Teemun erikoisosaamista ovat design -tuotteiden suunnittelu, tuotanto, brändien rakentaminen, jakelukanavat, myynnin strategiat, asiakkuudet ja niiden kehittäminen tärkeimpänä osana yrityksen liiketoimintaa. Hän on hallituksen jäsenenä Tillander Oy:ssä, Konttinen-Kultavirta Oy:ssä sekä Neoption Oy:ssä.

Teemu on suorittanut M.A. in Design Management -tutkinnon DMU:ssa Englannissa ja BBA-tutkinnon European University:ssä Brysselissä. Hänen harrastuksiaan ovat ”telemark”-laskettelu, kulinaristiset elämykset ja kirjallisuus.

Jäsen Pasi “Vänä” Vänttinen

pasi_vanttinen

Vänä on sarjayrittäjä, alkuvaiheen teknologiasijoittaja, futuristi, strategisti ja Vana Capital & Venturesin perustaja.

Hän on ollut perustamassa, johtamassa tiimejä ja rahoittamassa 7 eri kestävän kehityksen ja digiteknologian yhtiötä 14 vuoden aikana. Näissä on tehty minimaalisin resursseihin ideasta markkinoille noin 50 teknologista tuotetta. Viimeiset 5 vuotta hän on keskittynyt täysin kestävän kaupunkikehityksen eri ratkaisujen yhtiöihin.

Hän on toiminut kymmenien eri yhtiöiden, säätiöiden ja organisaatioiden hallituksissa noin 20 vuoden aikana. Tuonut niiden hallituksiin mm. omistajuus, yrittäjyys, hallinto, strategia, johtajuus ja kansainvälisyys osaamista.

Hän on ollut lähes 20 vuotta mukana eri luottamus- ja neuvonantajatehtävässä kaupunkien johtamisessa sekä kehittämisessä, jossa pääpaino on ollut sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä strategiassa ja johtamisessa.

Hän on vastannut Turun kauppaopetussäätiön sekä SYT:n kassan varallisuuden hoidon strategioista, allokaatioista ja toteuttamisista yhdessä toimikuntien kanssa toistaiseksi hyvin menestyksellisesti noin 15 vuotta.

Hän on suorittanut M.Sc. (kansantaloustiede), M.A. (kansainvälinen poliittinen ekonomia), AB (taloushistoria) ja AB (kansainvälinen kauppa) -tutkinnot London School of Economicsissa, Warwickin ja Brownin Yliopistoissa.

Hän harrastaa golfia, purjehdusta ja kirjojen lukemista. Hän on RSA:n jäsen, JCI Senaattori, WFS- ja AEA-jäsen.