Johto

Pasi ”Vänä” Vänttinen

Toimitusjohtaja, perustaja

pasi_vanttinen2

Vänä on sarjayrittäjä, alkuvaiheen teknologiasijoittaja, futuristi, strategisti ja Vana Capital & Venturesin perustaja.

Hän on ollut perustamassa, johtamassa tiimejä ja rahoittamassa 7 eri kestävän kehityksen ja digiteknologian yhtiötä 14 vuoden aikana. Näissä on tehty minimaalisin resursseihin ideasta markkinoille noin 50 teknologista tuotetta. Viimeiset 5 vuotta hän on keskittynyt täysin kestävän kaupunkikehityksen eri ratkaisujen yhtiöihin.

Hän on toiminut kymmenien eri yhtiöiden, säätiöiden ja organisaatioiden hallituksissa noin 20 vuoden aikana. Tuonut niiden hallituksiin mm. omistajuus, yrittäjyys, hallinto, strategia, johtajuus ja kansainvälisyys osaamista.

Hän on ollut lähes 20 vuotta mukana eri luottamus- ja neuvonantajatehtävässä kaupunkien johtamisessa sekä kehittämisessä, jossa pääpaino on ollut sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä strategiassa ja johtamisessa.

Hän on vastannut Turun kauppaopetussäätiön sekä SYT:n kassan varallisuuden hoidon strategioista, allokaatioista ja toteuttamisista yhdessä toimikuntien kanssa toistaiseksi hyvin menestyksellisesti noin 15 vuotta.

Hän on suorittanut M.Sc. (kansantaloustiede), M.A. (kansainvälinen poliittinen ekonomia), AB (taloushistoria) ja AB (kansainvälinen kauppa) -tutkinnot London School of Economicsissa, Warwickin ja Brownin Yliopistoissa.

Hän harrastaa golfia, purjehdusta ja kirjojen lukemista. Hän on RSA:n jäsen, JCI Senaattori, WFS- ja AEA-jäsen.