Neuvonantajat

Aki Prihti

aki_prihtiAki on yrittäjä ja life science toimialan pääomasijoittaja. Aki on yksi perustajaosakkaista alkuvaiheen life science –alueen pääomasijoitusyhtiö Inveni Capital Oy:ssä ja lääkekehitysyhtiö Aplagon Oy:n toimitusjohtaja. Aki on ollut mukana rakentamassa useita yhtiöitä perustamisesta lähtien ja toimii Vana Capital & Venturesin neuvonantajana erityisesti rahoitukseen, yrityskauppoihin, liiketoimintamalleihin ja pääomasijoitusrahastoihin liittyvissä asioissa.

Akilla on yli 15 vuoden kokemus pääomasijoittamisesta ja erityinen intohimo viimeisen 10 vuoden ajalta alkuvaiheen life science –toimialan sijoittamiseen. Akilla on kokemusta lähes 20 vuoden ajalta aktiivisena hallituksen jäsenenä eri yhtiöissä. Hän on myös toiminut investointipankkiirina Salomon Brothers –investointipankissa Lontoossa aikaisemmin.

Aki on koulutukseltaan KTM (laskentatoimi) Helsingin kauppakorkeakoulusta ja sai valmistuttuaan McKinsey -palkinnon. Akin harrastuksiin kuuluu tennis, squash, HIFK ja lapsen kuljettaminen urheiluharrastuksiin.

Timo Ketonen

timo-ketonen-2Timo on yrittäjä, yritysten neuvonantaja, sijoittaja ja hallitusammattilainen. Timo on osakas Vana Capital & Ventures -yrityksessä. Hänen vastuullaan on tukea sen kohdeyritysten hallitustyöskentelyä sekä strategiaprosessia ja toimivia liiketoimintamalleja, mahdollisimman hyvää asiakaskokemusta ja Go2Market-strategioita.

Timo on ollut toiminut hallitusammattilaisena, start-up sijoittajana ja yritysjohtajana yli 25 vuotta. Hänen kiinnostuksensa kohteina ovat green tech, ekologiset tuotteet ja palvelut sekä kestävä kehitys ja vastuullinen yritystoiminta. Kasvuyrityksissä keskeisinä menestystekijöinä on Timon näkemyksen mukaan oikeanlainen ydintiimi, liikeidean kehittäminen toimivaksi tuotteeksi ja palveluksi, liiketoimintamalli ja Go2Market-strategia. Hän toimii myös useissa hallituksissa kuten TS-Yhtymä, Scandinavian Outdoor, Veritas, Åbo Akademin säätiö ja monet start upit.

Timo on suorittanut KTM tutkinnon Åbo Akademin Hankenilla. Timon harrastaa ruoanlaittoa, tuoreita yrttejä, purjehdusta, veneilyä, ulkoilua luonnossa ja valokuvausta. Häntä kiinnostavat myös eri kulttuurit ja kielet sekä matkailu kiehtovissa luontokohteissa ja suurkaupungeissa.

Timo Kruskopf

timo_kruskopfTimo on markkinoinnin ja myynnin yrittäjä, strategisti ja hallitusammattilainen. Hän on perustaja ja toimitusjohtaja ID BBN -markkinoinnin ja myynnin strategiatuoteyrityksessä. Timo on alkuvaiheen sijoittaja ja osakas Vana Capital & Ventures -yhtiössä. Hänen vastuullaan on huolehtia yritysten kehittämisestä ja kasvusta erityisesti markkinoinnin ja myynnin osalta.

Timo on ollut markkinoinnin ja myynnin alojen yrittäjänä yli 30 vuotta. Hänen erikoisosaamistaan on strateginen suunnittelu, asiakaskokemuksen strategiat, palvelujen tuotteistaminen, pk-yritysten johtaminen ja hallinnointi. Hän on toiminut ja toimii hallituksissa seuraavissa yrityksissä: BBN Iternational Agency, Innomedica Oy, Idea Invest Oy ja Grow Poland Oy.

Timon harrastus ja intohimo vapaalla on golf. Hän nauttii myös lukea tieteen historiasta, teollisuuden uudistajista ja tähtitieteestä.

Tero Toponen

tero-toponen-2Tero on yritysjohtaja, hallitusammattilainen, yrittäjä ja start-up sijoittaja. Tero on osakkaana Vana Capital & Ventures -yrityksessä. Hänen vastuullaan on johtaa sen hallitusta ja tukea ammattimaista johtamista yhtiöissä.

Tero on ollut yritysjohtajana, hallitusammattilaisena, yrittäjänä ja start-up sijoittajana yli 30 vuotta. Hänen erikoisosaamistaan on ammattimainen yritysten johtaminen, strategiat, asiakkuuksien johtaminen ja myynnin kehittäminen sekä henkilöstöjohtaminen. Tero toimii mm. Suomen Henkilöstöpooli Oy:n, Nordblast Oy:n, Sosped -säätiön ja Sosped Keskus Oy:n hallituksissa.

Tero on suorittanut OTM -tutkinnon Turun yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta ja auskultoinut varatuomariksi v. 1991. Hänen harrastuksiaan ovat Rotary- toiminta, mökkeily ja ulkomaanmatkailu suuntautuen erityisesti Etelä-Ranskaan. Lisäksi valtakunnallinen Maanpuolustuskurssiyhdistystoiminta sekä kuntoilu lenkkeilyn ja murtomaahiihdon muodoissa ovat hänelle tärkeitä.

Barbara Z. Väätäjä

barbara_vaatajaBarbara on koulutukseen ja aloittelevien yritysten neuvontaan erikoistunut yrittäjä, sijoittaja ja entinen investointipankkiiri. Hän on perustajana “Muumi” kansainvälisessä lastentarhassa ja Scandinavian Centerissä Tokiossa. Barbara on neuvonantajana Gaijingo start-upissa Tokiossa. Hän on myös alkuvaiheen sijoittaja ja osakas Vana Capital & Ventures-yhtiössä. Hänen vastuullaan on tukea portfolioyhtiöiden kehitystä ja kasvua kansainvälisissä liiketoiminnoissa myynnissä sekä rahoitukseen liittyvissä asioissa Japanin, Etelä-Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Yhdysvaltojen markkinoilla.

Barbara on ollut mukana alkuvaiheen, varhaisen kasvun ja muutamissa M&A – sijoituksissa Japanissa viimeisen seitsemän vuoden aikana. Hän oli aikaisemmin investointipankkiirina New Yorkissa. Barballa on yli 15 vuoden kokemus investointipankkiliiketoiminnasta, rahoituksesta, myynnistä ja kansainvälisestä liiketoiminnasta.

Barbaralla on MBA-tutkinto (rahoitus) New Yorkin Yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja B.A. (taloustiede) tutkinto suoritettuna DePauw -yliopistosta. Hän puhuu sujuvasti englantia, espanjaa ja ranskaa sekä pärjää hyvin myös japanin kielellä. Hänen sydäntään lähellä ovat matkustaminen, pitkien matkojen juokseminen, luova toiminta, yrittäjyyden edistäminen, naisten ammatillisten urien edistäminen sekä lasten varhaiskasvatus ja koulutus.